Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom irsk whisky og skotsk whisky

Selv om alkoholholdig drikke som kalles whisky er produsert og slukte hele verden, ble det opprinnelig første destillert i Irland. Whiskey produksjon i Irland resulterte fra brødet spise kultur der fattige på landsbygda ville vokser korn, og bruke mash fra korn til å produsere whisky. imidlertid Skottland kreditert for raffinering den mest populære korn ånd, og som du kanskje har lagt merke til, er det stavet som « whisky » i Skottland, mens den irske foretrekker å stave det som " whisky ".
En av de viktigste forskjellene mellom skotsk whisky og irsk whisky er destillasjonsprosessen. Mens Scotch whisky destilleres bare to ganger, gjennomgår irsk whisky trippel destillasjon, gir det en markert letthet, og dette gjøres med pot stills som er tre ganger størrelsen av vanlige kobber stillbilder, derfor unikt god drink som er irsk whiskey. Scotch whisky bruker vedvarende prosess stillbilder. Mens lage Scotch whisky, er det bygg som brukes helt malted, og det er første lov å spire, og så den er tørket. Torv røyk brukes i tørkeprosessen, som produserer den særegne Scotch aroma av whiskyen. Som for irsk whisky, er rå og malted bygg som brukes i potten fortsatt fasen. Byggen er tørket i ovner som er dekket, holde bygg naturlige smak, noe som resulterer i en viktig kvalitet av irsk whiskey.
i lage irsk whisky, er større betydning knyttet til destillasjon prosess, mens for Scotch whisky, er det lagt vekt lagt på master blender ferdigheter, hvor blended whisky er produsert ved å blande ulike modne malt og korn whisky, derav prosessen av " blending ". Den irske tror på prinsippet om at " dyktighet " er i forming rett destillater til å begynne med, en teknikk som de refererer til som " vatting '. Variere Den aldrende tiden av whisky også. Scotch whisky holdes i tønna i minst to år, mens irsk whiskey er i alderen for minimum tre år.
også avhengig av regionen der whiskyen ble produsert, vil etiketten på whisky representerer det. Scotch whisky kan bare bli kalt " Scottish whisky " hvis det ble produsert og modnet i Skottland. Likeledes er det whisky laget i Irland den ene merket som " irsk whiskey '
Oppsummering :
Scotch whisky destilleres to ganger, mens irsk whiskey gjennomgår trippel destillasjon
Scotch whisky bruker torv-røkt, helt malted bygg, mens irsk whiskey brukt ovn-tørket, rå og malted bygg.
Scotch whisky er produsert av ' blanding ', mens irsk whiskey er produsert av " vatting '.
Scotch whisky er casked for et minst to år, mens irsk whisky holdes i tønna i minst tre år.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------