Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom Telecaster og Stratocaster

Hvis du leter etter den perfekte gitaren for din musikalske karriere, lurer du kanskje på om forskjellen mellom en Telecaster og Stratocaster vil bære en betydelig vekt i avgjørelsen din. Mens det er en forskjell mellom de to gitarene, kan det også sies at de fleste velger instrumentet for dem basert på stemning, lyd, og de immaterielle kvaliteter som gjør den perfekt fartøyet for sitt eget uttrykk.
Når Telecaster var først introdusert i 1950, var det en tilsiktet lydkvalitet gitt til denne gitaren. Mens lyden kan skreddersys mot bare om noen type musikk, den har en tilsiktet twang å treffe tonene forbundet med country, bluegrass, og selv banjo-stil gitarspill. Den kan brukes i stein eller til og med i alternativ musikk, men det er fortsatt en favoritt blant mainstream landets musikere.
Stratocaster har vært litt fordømte som for sent for å ha en flatere lyd. Initial lyder mellom de to gitarene er åpenbare. poenget med å utvikle ferdigheter med instrumentet er å kunne spille uten skille. Den tidlige læring perioden av Stratocaster er ofte forbundet med " støy og forvrengning ». Spilt som en hardere rockegitar, er det noen fine punkter som å bli assosiert.
Telecasters har veldig klare lyder. Selv om de kan bli forvrengt ( selv om noen mennesker bruker en whammy bar ), er de gitarer som er ment å trenes som klare høres skjønnheter. tilby Stratocasters sterkere lyder som kan spilles hardt og høyt med rikelig forvrengning og male.
Telecaster har en lettere nakke. Det er litt høyere i profil, og det generelt føles fastere i hendene. Klarhet i halsen som bare lyder synes å være finjustert når det kommer til Telecaster.
Stratocaster har tre pickuper som er i utgangspunktet identiske. på den annen side er det bare to pickups på Telecaster, som er svært forskjellige fra hverandre. Dette bestemmer utvalget av potensielle lyder, og den enkle overgangen fra en lyd til en annen ; Mange nybegynnere føler at Stratocaster er lettere å håndtere samtidig som de lærer de finere delene av gitarspill.
Oppsummering : en Telecaster har tilsiktet land eller banjo-stil lydkvalitet
2 Stratocaster har en flatere lyd
3. Det Stratocaster er en hardere bergart versjon
4 lydklarheten er konsekvent bedre med Telecaster
5 Stratocasters er valgt for forvrengning, og harde lyder for hardere rock lyder.
6. The Telecaster har en behagelig hals, med høy kvalitet hals-bare toner.
7. Det Telecaster har to ulike pickups.
8. Den Stratocaster har tre pickups, som er svært like.
9. Den Stratocaster er lettere å lære for rock lyder i de tidlige stadier av å spille.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------