Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom RWD og FWD

For å drive 4- hjuls kjøretøy som biler, bare to av de fire hjulene må slås, enten foran ( FWD, eller Front Wheel Drive ) eller bak ( RWD, eller Bakhjulsdrift ). det er den grunnleggende forskjellen mellom de to, og alle andre forskjeller er et resultat av dette grunnleggende konseptet.
trykkraft bak FWD biler er å maksimere effektiviteten ved å minimere vekten på kjøretøyet. Siden framdekk er de nærmest motoren, slår det fjerner mye av komponenter som trengs for å overføre makten til baksiden av kjøretøyet. FWD biler også få den ekstra fordelen av et større interiør, som RWD biler trenger å tildele plass under kupeen for disse komponentene.
RWD biler er generelt mer balansert i forhold til vektfordeling. The deler i overføringsnettet for en RWD kjøretøy vektfordelingen litt mer selv. FWD biler har all vekten konsentrert på front- end, som det holder motoren, sammen med overføring forsamling for hjul. dette var tenkt som en fordel, ettersom tyngre betydde at forhjulene hadde mye mer trekkraft, men med dagens smartere biler, har dette blitt mindre av en faktor.
Et problem med den tunge front- end av FWD biler er mangel på kontroll. Kontrollen problemet blir mer tydelig når du kjører og svinger ved høye hastigheter. RWD biler er mye bedre i dette aspektet, som balansert vektfordeling gjør bilen til å være mye mer forutsigbar, selv ved høye hastigheter. FWD biler er også i stand til å utføre en heller unødvendig, men ganske " kult utseende " manøver, kalt drivende. Drifting kjører mens bakhjulene er glir på veien, men sjåføren har fortsatt kontroll over kjøretøyet, ved skillfully kontrollere forhjulene og akseleratoren. Siden forhjulene på en FWD kjøretøy brukes både kjøringen og styring, er denne manøveren praktisk talt umulig
Oppsummering : En RWD biler er drevet via bakhjulene, mens FWD biler. er drevet via framdekk.
to. RWD biler er tyngre i forhold til FWD biler.
tre. RWD biler har ofte mindre innvendig plass enn FWD kjøretøy.
4. RWD biler er mer balansert i forhold til front-tung FWD.
5. RWD biler gir mulighet for bedre kontroll i forhold til FWD biler.
6. RWD biler er i stand til å drive, mens FWD biler ikke kan.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------