Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom PORT og SHERRY

Forskjellen mellom havnen og sherry har mye å gjøre med deres opphav. Enkelt sagt kan man si at deres opprinnelse lage alle forskjellene. De sørlige delene av Spania produseres sherry, mens port ble innført fra Portugal.
Andre land nå gjøre en portvin, men vinkjennere vurdere en reell port skal gjøres i Portugal. Ellers er det bare en rik, hetvin. Port kan produseres fra så mange som åtti typer druer, men til slutt, det er bare fem som er virkelig anses å være hjertet av havnen.
Sherry er bare anses å være sherry hvis det kommer fra regionalt velge områder av Spania, selv om det er en California sherry. Det er bare tre varianter av godkjente druer for den tradisjonelle produksjonen av sherry.
Under prosessen med gjæring, er portvin ikke lov til å fullføre sin overgang til alkohol. det er derfor det er en søtere smak vin, som det er noen sukkerarter som ikke har gått. Sherry er tatt hele veien gjennom gjæringsprosess.
Sherry har en veldig unik prosess der det er alderen. Kjent som Solera systemet, som er en meget kompleks og delikat layering system som trekker ut vinen fra de eldste lagene, skaper en veldig unik og sterk, men herlig aroma og smak.
Mens hver er en hetvin, det er en forskjell i smak som er ganske merkbar. Port tendens til å være søtere, og faktisk kan blandes til å være en søt, nesten sirup -aktig vin. Sherry er dristigere, og beholder ikke det samme pungency at port drikker tendens til å foretrekke.
fleste portviner selges over hele verden som ikke- vintage viner. Dette betyr ikke at de mangler i smak, eller ikke har vært gjennom regimented prosessen. Vintage porter er dedikert kun til de spesielle høste årene som har gitt en slags fantastisk eksepsjonell høst. Dette bevarer integriteten av vintage portvin
Oppsummering : en Sherry kommer fra de sørlige delene av Spania
2 Port kommer bare fra Portugal.
tre. Port er laget av noen av åtti druetyper.
4. Sherry er laget bare tre druetyper.
5. Port gjæring blir avbrutt for å beholde sukker og sødme.
6. Sherry fortsetter gjæringsprosessen gjennom til slutt.
7. aldringsprosessen for Sherry er veldig spesifikk og kompleks.
8. Port er en søtere vin.
9. portviner selges på et svært begrenset basis, som vintage blander.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------