Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom DLP og LCD projektorer

DLP og LCD er de to store display teknologier brukes hovedsakelig i dagens fargede digitale projektorer. Faktisk er nesten alle projektorer selges på markedet ved hjelp av en av disse to typene. Begge teknologiene er mye brukt på å lage skjermer som TV, skjermer, og i særdeleshet, projektorer.
ha sagt alt dette, er DLP og LCD hovedsakelig håndtert når en prøver å handle for digitale projektorer, og hvis du ikke er kjent med begge, blir du ofte igjen forvirret, visste ikke hvilken av de to er bedre. Folk blir ofte igjen lurer på hvilke type projektor for å kjøpe.
Hver har sine egne fordeler og ulemper, og det lønner seg å vite hva DLP og LCD hvert tilbud. Det er gjennom at kunnskap som du vil effektivt vet hvilken som er egnet for dine behov.
DLP er en forkortelse for Digital Light Processing. varemerket eies av TI ( Texas Instruments ), et selskap anerkjent som en utvikler /produsent av halvledere og datautstyr.
DLP er en teknologi som brukes i bak-projeksjon TV. Den erstattet den gang populære CRT bak projektorer, og det nå konkurrerer mot flatskjermer, slik som plasma og LCD i HDTV bransjen. Det er også mye brukt i prosjektering bevegelige bilder i digital kino.
Denne teknologien er basert på reflekterende eiendom speil. DLP-baserte projektorene har representere chips består av utallige speil, og disse speil piksler. den prosjekterte lyset fra lampen er beregnet på speiloverflate av chip. den speiler da reflektere lyset vekk eller mot linsen banen, slår piksler på eller av. Liquid Crystal Display, eller mer rett og slett heter LCD, er en annen type digital projeksjon teknologi. Måten det fungerer på er egentlig enkel. Denne typen projektor typisk har tre glassfelt ( blå, grønn og rød ). de tre fargene er videosignalinnganger komponenter, og fôres til projektoren. Bildeelementer kalt piksler, enten la lyset passere gjennom eller ikke. i praksis modulerer prosessen lyset, og gjør det riktige visning av bilder.
forskjellene i ytelse er smal mellom de to teknologiene, og disse forskjellene er naturligvis forårsaket av deres respektive metoder for modulerende lys og bilder.
LCD største feilen er " skjerm dør "-effekt. Pixels har mellomrom mellom andre piksler. Dermed blir effekten av å se LCD projiserte skjermer er som å se gjennom en skjerm dør. imidlertid disse hullene er betydelig ubetydelig på høyere oppløsning utstyr.
med DLP, derimot, er kantdefinisjon mykere, på grunn av sin reflekterende måte å vise bilder. kontrasten er også betydelig bedre i forhold til LCD. Dette er en av grunnene til at DLP er foretrukket mer av hjemmekino entusiaster. Den store ulempen med å DLP er den potensielle " Rainbow effekt" at det kan generere. Den snurrende fargehjulet i dem produserer raske endringer av lys. Noen mennesker oppdage disse raske endringene, og de kan forårsake hodepine og eyestrains.
Motsatt leverer LCD konstant rød, blå og grønn bilder, samtidig. Derfor vil en persons øyne egentlig ikke bli anstrengt fra plutselige endringer av lys.
på nåværende tidspunkt, LCD og DLP er hals og nakke, og det hele kommer ned til personlig preferanse og mening. Bare tiden vil vise hvilken av de to vil bli liggende i støvet, eller gå videre til å bli den fremste teknologien som brukes i digital projeksjon
Oppsummering :
En LCD og DLP avvike i måten modulere de lys. LCD bruker glassfelt, mens DLP bruker en overflate full av speil.
to. DLP genererer en mykere kant definisjon, mens LCD er vanligvis skarpere, men kan forårsake en " skjerm dør "-effekt på bildene på grunn av altfor definerte piksler.
tre. DLP har bedre kontrast enn LCD, noe som gjør den mer egnet for hjemmekino satt ups.
4. DLP er sannsynlig føre til mer hodepine og eyestrains enn LCD.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------