Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom pyrimidine og purin

i biokjemi, ulike aminosyrer har viktige funksjoner i kroppen og i andre former for kjemikalier. Disse aminosyrene har viktige roller i metabolismen av mat, energi, og så videre og så videre. Det er et sammensatt og komplisert emne som kjemikere og biokjemikere utelukkende forstår og er kjent med.
To av de viktigste aminosyrene pyrimidine og purin. syntesen eller kombinasjon av disse to aminosyrer har en stor betydning. Men før visste betydningen, la oss takle første forskjellene mellom de to aminosyrene.
er Puriner og pyrimidiner klassifiseres som de to typer nitrogen-inneholdende baser. å differensiere sine baser, pyrimidiner har en seks-medlem nitrogen -inneholdende ring mens purine består av fem- membered pluss seks-membered nitrogen-inneholder ringene som sitter fast sammen eksempler på puriner er: adenin, guanin, hypoxantin, og xantin mens eksempler på pyrimidiner er: uracil, tymin, cytosin, og orotic syre
nå, disse to. aminosyrer er viktig på grunn av følgende årsaker. Først puriner og pyrimidiner er også kilder til energi. Det er ikke bare ATP som er kilden til energi, men også puriner og pyrimidiner. Disse aminosyrene bidra til å drive reaksjonen av GTP som er nyttig i proteinsyntesen. det driver også reaksjonen til UTP for glukose og galaktose aktivisering.
annen Hovedforskjellen mellom de to er at purine katabolisme eller sammenbrudd i mennesket er urinsyre. pyrimidine katabolisme, eller nedbrytning av pyrimidine i mennesket derimot, er ammoniakk, karbondioksid, og beta- aminosyrer. Høye mengder purine i mat kan finnes i vin, vil rødt kjøtt, ost og grønnsaker. Derfor, for folk med gikt, bør slike matvarer unngås ettersom urinsyre øke når disse matvarene spises. Ammoniakk, derimot, bør unngås av de som har en leversykdom og for det meste med end -stage leversykdom som fører dette hepatisk encefalopati
Sammendrag :
en pyrimidiner har en seks medlemmer nitrogen -inneholdende ring mens purine består av fem- membered pluss seks-membered nitrogen-inneholder ringer som henger sammen.
2 Eksempler på puriner er: adenin, guanin, hypoxantin, og xantin mens eksempler på pyrimidiner er: uracil, tymin, cytosin, og orotic syre
tre. en annen Hovedforskjellen mellom de to er at purine katabolisme eller sammenbrudd i mennesket er urinsyre. pyrimidine katabolisme, eller sammenbrudd av pyrimidine i mannen på den andre siden, er ammoniakk, karbondioksid, og beta- aminosyrer.
4. Puriner og pyrimidiner er også kilder til energi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------