Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom VT og SVT

Hjertearytmier er en av de farligste tingene som kan skje i en person som har og har ikke hatt noen historie med hjertesykdom. Dette skjer vanligvis hos pasienter med hjertesykdom som de som hadde et hjerteinfarkt, hjerneslag, eller hypertensjon.
VT og SVT stativ for ventrikkeltakykardi og supraventrikulær takykardi. takykardi står for en puls over 100 slag per minutt. ventrikulær betyr ventriklene av hjertet er de kontrahering. Når dette skjer, er dette den farligste typen hjertearytmier da dette kan forårsake et hjerteinfarkt.
VT og SVT kan bli vurdert ved hjelp av en EKG eller ekkokardiografi. Med denne enheten, er noder koblet til ulike områder av brystet, og deretter en graf blir sluppet ut. helsearbeidere kan også bruke kardiale skjermer for dem å overvåke hjertet mønstre kontinuerlig. av dette kan leger og sykepleiere ser umiddelbart hjerte mønstre på skjermen.
flere forskjeller kan skilles mellom VT og SVT som krever en fortrolighet mellom forskjellene mellom disse to arytmier samt de aktuelle behandlinger. I SVT, ville AV-node narkotika arbeide i normalisering av rytmeforstyrrelser. Men i VT, vil det ikke fungere som det ville forverre pasientens tilstand. Flere faktorer vil foregå i forekomsten av VT slik som Northwest akse, komplekser som er ekstremt bred i avvik, P bølger, og QRS komplekser som har ulike priser. Det finnes også fusion beats som produserer hybride komplekser. Capture beats er tydelig også. Brugada skilt og Josephsons tegn vil også gjøre VT mer sannsynlig å skje. flere faktorer vil også resultere i VT som en alder av mer enn 35 år gammel, iskemi, historie hjerteinfarkt, CHF, utvidelse av hjertet, og Endelig en familiehistorie med øyeblikkelig hjertedød.
I SVT, hvis det er korte PR intervaller på mindre enn 120 millisekunder, QRS komplekser som er brede og en delta bølge, da dette kan være en SVT dysrhythmia. En pasient kan også utvikle SVT hvis han eller hun hadde en paroksysmal takykardi.
Hvis en person opplever intense hjertebank som er mer enn 100 slag per minutt, bør han eller hun allerede gå til nærmeste sykehus, da dette kan føre til VT eller SVT. Som vi alle vet, forebygging er bedre enn kur. Og når vi snakker om hjertet, er det en av de viktigste organene som vi bør fokusere på.
Oppsummering :
en VT står for ventrikkeltakykardi mens SVT står for supraventrikulær takykardi
2 I SVT, ville AV-node narkotika jobbe i normalisere. de elektriske rytmeforstyrrelser. Men i VT, vil det ikke fungere som det ville forverre pasientens tilstand.
tre. i VT, Brugada signere, Josephsons skilt, etc. er tydelig mens SVT, brede QRS komplekser, en PR-intervall på mindre enn 120 ms, osv. kan ses på skjermen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------