Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom KVIGE og KU

Både kua og kvige tilhører Bovinae taksonomiske klassifikasjonen underfamilie. Som sådan, de er klassifisert som storfe. Cow er muntlig uttrykk for storfe og regnes som den mest forekommende store, innenlandske hovdyr ( hoofed dyr, andre eksempler er kamel sand okser ). Kvige, selv om dette begrepet ikke er allment brukt og kjent av de fleste, er en spesiell type ku som har noen fysiske forskjeller.
Per definisjon er en kvige mest sannsynlig under tre år som ikke har en kalv ennå. En kvige er en ku som kan være gravid med sitt første kalv i dag, men har ennå ikke gitt fødsel til det. Hvis noen gang denne kua hadde en kalv, så vil det allerede være ansett som en første-kalv kvige. Kviger er unge kyr som er utgangspunktet deres fortid avvenning alder derimot, kyr er mer modne storfe for dem å anse som en fullverdig ku, må de ha minst to kalver allerede. ved å se på de fysiske skinn av kua og kvige, kan du allerede se forskjellen mellom de to. Bare ta en titt på det mest åpenbare funksjonen, juret. Denne strukturen ligger i mellom bakbeina. Den har fire spener som ser ut knottene. Juret ser ut som en rosa veske eller bag. Dette organet er ansvarlig for å generere kumelk for den unge kalven å drikke flertallet av kuene har kalver på sine sider kuer generelt har glatte strøk eller hud som går fra hodet ned til. sine tailheads. under halen og under dette anal åpning er vulva, som fungerer som den primære reproduktive organ. Denne strukturen er mer fremtredende blant fullverdige kyr enn i kviger.
Når du går i nærheten av en ku, bare sørg for at du forblir stille og rolig, fordi de lett blir skremt med tilstedeværelse av mennesker eller andre ukjente dyr i nærheten fordi de har en tendens til å bli for beskyttende med sine kalver Kyr kan også være utstyrt med kraftige horn Så vennligst sørg for ikke å forstyrre dem unødig
Oppsummering :
1. Kviger har ikke kalver motsetning kyr som allerede har levert kalvene.
2. Kviger er generelt forbi avvenning scenen og er under tre år, mens kyr er mer modne agewise.
tre. Kyr har svært utviklet jur ( med smokker ) for melkeproduksjon. kviger ikke synes å ha jur.
4. Kyr har mer fremtredende vulvas i forhold til de av kviger.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------