Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom visekongen og monark ( butterfly )

grunn av deres som fremtreden, Viceroy og Monarch Butterfly blir ofte forvekslet med hverandre. Begge sommerfugler har ulike arter, men ligner hverandre i sin identisk utseende av å ha mørk oransje eller rav-fargede vinger med sorte striper eller vener. på kantene av sommerfugler vinger er det sorte dekorlister og hvite flekker.
Bortsett fra en nesten identisk utseende, kan visekongen og Monarch sommerfugler være sett i de samme geografiske områdene som USA, Sør- Canada, og Nord- Mexico. Den viktigste årsaken til lignende utseende er fordi visekongen sommerfuglene etterligne Monarch sommerfuglene. Ved å etterligne Monarch sommerfuglen, kan visekongen sommerfugl forveksles med andre butterfly og kan beskyttes fra ulike predatorer.
modellen på bildet er Monarch sommerfugl som er en av de anerkjente sommerfuglarter i verden. den har også rykte for å være giftig når spises, en god grunn til at mange rovdyr ville gjerne holde seg borte fra Monarch sommerfuglen når i sikte. The Monarch sommerfuglen får toksinet på grunn av sin diett av milkweed som inneholder alkaloider.
The Viceroy sommerfuglen tar denne fordelen ved å etterligne utseendet til Monarch sommerfugl med sine rav-fargede vinger. Den gule fargen er en advarsel og et signal om at sommerfuglen bærer gift i systemet sitt. Under prinsippet om Mullerian mimikk, både Monarch sommerfuglen og visekongen sommerfuglen kan dra nytte av hverandre og også være beskyttet mot å bli spist av hver Butterflys rovdyr.
Tar bort den sterke likheten mellom to arter av sommerfugler, er det store forskjeller mellom de to. Viceroy sommerfugler og Monarch sommerfugler ikke er nært beslektet om de deler den samme klassifiseringen fra Kingdom til bestilling. Det forskjellen begynner med underfamilien til artsnavnet. arten navn visekongen sommerfugl er Limenitis Arkippus mens Monarch sommerfuglen er Danaus plexippus.
en annen forskjell er i sammenligningen av både sommerfugler 'Choice anatomi. Selv om Viceroy og Monarch har lignende utseende, er subtile forskjeller som Viceroy svarte, horisontal stripe på bunnen eller hind vinge en stor ledetråd å identifisere navn eller identitet på Viceroy sommerfugl.
Begge sommerfugler også varierer i sin grad av toksisitet. The Monarch sommerfuglen er regnet som den mer giftige og mer dødelig sommerfugl å konsumere mens visekongen bærer et toksin, men ikke nok heller potent nok i forhold til Monarch sommerfuglen. motsetning til Viceroy sommerfugl, den Monarch sommerfuglen er større i størrelse og har en bredere vingespenn. The Monarch sommerfuglen har også praksis med å migrere til våren fra Central Mexico til Sentral Canada. De to sommerfugler også forskjellig før du kommer til sin endelige forvandling. The Monarch sommerfugl som en larve er en skapning i hvit, svart, og gul mens den unge visekongen larven er en skapning i brun eller oliven grønn med en hvit flekk på ryggen. som en puppe, er visekongen en brun eller krem dyr fargelagt som et vissent blad mens Monarch puppe er en levende med en grønn farge som en ung blad.
Dietten av de to sommerfuglene er også forskjellig. The Monarch sommerfuglen spiser Milkweed og ingests den alkaloid som gjør det giftig for andre dyr mens visekongen sommerfuglen spiser Poplar og piletrær.
Mens i flukt, Monarch Butterfly glir lettere enn visekongen sommerfuglen
Oppsummering :
en Viceroy og Monarch sommerfugler har en lignende utseende og er like i de fleste vitenskapelige klassifikasjoner. det er imidlertid små forskjeller mellom de to artene.
to. Den første store forskjellen er deres vitenskapelige navn. The Viceroy sommerfugl ( Limenitis Arkippus ) har en annen vitenskapelig navn og ikke er nært knyttet til Monarch sommerfugl ( Danaus plexippus ).
3 Selv om begge sommerfugler ligner hverandre likt, har Viceroy sommerfugl en svart, horisontal stripe på ryggen av sin hind vingen
4 en annen forskjell. er deres kosthold. The Monarch sommerfuglen spiser Milkweed mens visekongen sommerfuglen spiser Poplar og piletrær.
fem. Størrelsen er en annen kategori av forskjell. The Monarch sommerfuglen er større og har større vingespenn i forhold til visekongen sommerfugl.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------