Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom trombose og emboli

Blodkar leverer blod til ulike deler av menneskekroppen. Er vener og arterier eksempler på skip som sender blod mot og begynner i hjertet. Hvite blodceller, røde blodceller plasma og trombocytter sminke blod vanligvis renner blod lett hele veien gjennom vener og arterier,. men hvis det intima av et blodkar opplever en skade, sammensatte mekanismer begynne inne i blodet for å produsere en blodpropp der det trengs. blodpropp er produsert på grunn av åpningen av trombocytter i blodet der de begynner clotting handlingen påvirker produksjonen av fibrin som er ansvarlig for å skape nettet som skaper en blodpropp.
Under etableringen av en blodpropp dannet i en blodåre, er disse kalles enten en trombose eller embolisms, men de er betydelig forskjellige fra hverandre
Når blodpropp er produsert innenfor. en blodåre eller en arterie og blokkerer blodstrømmen, kalles det en blodpropp. Dette blodpropp kalles en trombe. emboli er når hele eller en del av blodpropp skiller seg fra sin plass og reiser som en hindring til en annen del av menneskekroppen. Dette blodpropp kalles en embolus.
Det er to klassifiseringer av trombose som er: arteriell trombose og venøs trombose Venetrombose fremkommer når trombe er produsert i en blodåre Det kalles en arteriell trombe når blodpropp er opprettet. i arterien. venetrombose kan referere til dyp venetrombose ( DVT ), renal venetrombose, og portal venetrombose uansett på stedet av blodpropp dannelse. Arteriell trombose kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Embolisms er kategorisert som venøse og arterielle embolisms embolisms. Utfallet under okklusjon av et fartøy i enhver komponent av menneskekroppen på grunn av den bevegelige embolus kalles en arteriell emboli. Hjerneinfarkt resultater når embolus ankommer hjernen. Blokkering av hjernen på grunn av en emboli er kjent som en venøs blodpropp. Dette resulterer i en lungeemboli.
i trombose, er skader og hypercoagulability til endotelial slimhinnen i blodåre forårsaket av forstyrrelser i blodstrømmen. En hovedårsak til en emboli er en dyp vene emboli. I denne situasjonen er en blodpropp produsert dypt inne blodårene i låret. Åreforkalkning, endokarditt, atrieflimmer, og mitralstenose kan også være årsaker til embolisms.
Indikasjoner for DVT består av hevelse, smerte, varme og rødhet i leggen da disse skje på grunn av problemer med strømmen av blod rygge tilbake til det menneskelige hjertet forårsaker blod til å bygge opp i beinet. Hoste, kortpustethet, overdreven svetting, brystsmerter, og uregelmessig hjerterytme er indikasjoner på en lungeemboli. Hvis blodpropp er inne i en blodåre, omfatter forvaltning utnyttelse av blodfortynnende eller antikoagulantia og komprimering sokker for å lindre smerten i leggen og svulmende. Hvis blodpropp er innenfor en av arteriene, leger tar vare på den ved bruker resepter til løse opp blodpropp eller bære den bort ved hjelp av kirurgi. antikoagulantia, antiplatelets, trombolytika, og smertestillende er eksempler på resept fra lege. legen kan foreslå embolektomi eller en arteriell bypass og angioplastikk hvor embolus er isolert av kirurgiske prosedyrer når blodstrømmen er helt blokkert av en embolus.
Oppsummering :
en Blodkar leverer blod til ulike deler av menneskekroppen vener og arterier er eksempler på skip som sender blod mot og starter fra hjertet.
to. når blodpropp er produsert innenfor en blodåre og blokkerer blodstrømmen, kalles det en blodpropp. emboli er når hele eller deler av en blodpropp skiller seg fra sin plass og forårsaker en okklusjon på en annen del av menneskekroppen.
tre. Venetrombose produseres når tromben dannes i en vene mens arteriell trombose er når blodpropp er opprettet i arterie. Arteriell trombose kan forårsake hjerneslag, hjerteinfarkt. Embolisms er kategorisert som venøse og arterielle embolisms embolisms.
4. I en trombose, hypercoagulability og skade på endotelial slimhinnen i blodkar er forårsaket i forstyrrelse av blodstrømmen.
fem. Hvis koagulere er inne i en blodåre, omfatter ledelse bruk av antikoagulantia og komprimering sokker å lette kalven smerte og svulmende. antikoagulantia, antiplatelets, smertestillende, og trombolytika er eksempler på resept fra lege.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------