Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom sigdcelleanemi og sigd trekk

Blood dyscracias og blodsykdommer forekommer i en liten prosentandel av befolkningen. Noen overlever det, mens de fleste dør på grunn av det. Noen blodsykdommer er håndterbare og lett å behandle, mens noen krever kjedelige behandlingsformer som kjemoterapi for kreft i blodet, som leukemi.
Vedrørende overkommelig en, er sigdcelleanemi en av de blodsykdommer som kan administreres. det er også hva du kaller sigd trekk. Hva kan være forskjellene? La oss prøve å takle og skille mellom dem begge.
Sigdcelleanemi er en arvelig sykdom der den berørte komponenten av blodet er de røde blodcellene. Det påvirker mange raser, som for eksempel amerikanere, spesielt afroamerikanere. Det er også asiater, arabere, indere, Middelhavet og Sør- amerikanere som er rammet av denne sykdommen. sigd celle egenskap, derimot, er den tilstand der transportøren bærer trekk av å ha det defekte genet. dette betyr at transportøren har en unormal genet og en normal genet. Den unormale genet er for sickled hemoglobin, mens det normale genet er for normal hemoglobin. En trist sannhet er at en av ti afrikanere er bærere av sigd celle egenskap. Carriers er vanligvis trygge i denne sykdommen, men når de har overført den, vil den neste transportøren har unormale RBCs eller røde blodceller.
i sigdcelleanemi, RBCs blir sigdformet. sigdformet ligner på en halvmåne. normale røde blodlegemer er vanligvis runde, glatt og myk. de kan også lett transportere seg inne i kroppen. Men i sickled celle anemi, formen på RBCs er sigdformet. Holde cellene sammen og er stiv. Når sickling skjer, det er en mangelfull levering av oksygen i kroppen og anemi oppstår. andre symptomer er tretthet og pusteproblemer.
sigdcelle Trait bærere kan ha en i hvert fjerde barn som vil ha sigdcelleanemi i fremtiden, eller som er 25 prosent sjanse. den andre 25 prosent vil ha normal hemoglobin, mens den andre 50 prosent kan være bærere av sykdommen. Denne andelen vil skje hvis begge foreldrene er bærere av sigd celle egenskap
Oppsummering :
En Sigdcelleanemi er en sykdom mens sigdcelle trekk er en abnormitet i genet.
to. sigdcelleanemi oppstår for de som har en abnormitet i hemoglobin genene mens bærere av sigd celle egenskap ikke vil få sykdommen siden de er bare bærere.
3. Én av fire barn vil få sigdcelleanemi dersom begge foreldrene er bærere.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------