Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom ovarian cyst og eggstokkreft

Når vi tenker på cyster, vi alltid forbinder det med kreft og svulster. Hvem ville ikke som noen cyster er kreft, ikke sant? Noen er bare normalt, og vi trenger ikke å bekymre deg. Våre leger kan forsikre oss om at dette er helt normalt og vil ikke skade oss i fremtiden. Så for oss, bør det ikke stresse oss etter alle.
Ovarialcyster påvirke kvinner i post- menopausal stadium, og mange av dem lurer på om dette er eggstokkreft allerede. La oss prøve å finne ut og se om dette er sant.
Ovarialcyster er bare ansamlinger av væske inne i eggstokkene. Det betyr ikke nødvendigvis at kreft er tydelig. Siden eggstokkene alltid utvikle, de noen ganger produserer godartede cyster eller funksjonelle cyster under en kvinners menstruasjon syklus. cyster kan også utvikle seg i løpet endometriose, og det er ikke igjen, eggstokkreft. Men under den post-menopausal periode, kan ovarialcyster være et symptom på denne type kreft. Cancerous cyster er vanskelig å diagnostisere ifølge leger. Eggstokkreft kan ha symptomer eller ikke. De vanligste og subtile symptomer er hyppig vannlating, press og en gassformig eller oppblåst følelse. Men dette kan også skje med cyster på eggstokkene, så det er veldig vanskelig å diagnostisere. Noen av symptomene på ovarian cyster, på derimot er vektøkning, vansker med vannlating, unormal blødning, smerter i lårene, nedre del av ryggen, og magen, såre bryster, og dysmenoré.
å oppdage ovarian cyster og eggstokkreft, kan kvinnen gjennomgå ultralyd deretter fulgt av en laparoskopi der et lite kamera er satt inn. På denne måten kan cyster sett og fjernes. For å avgjøre om cyste er godartet eller ondartet, kan legen gi en CA -125 blodprøve for å fastslå hvilken type cyste.
Kvinner i post- menopausal perioden som har cyster bør rådføre seg med lege, spesielt en OB- gynekolog siden hun vet veldig godt din tilstand. på post- menopausal alder, bør kvinner ikke føler noe unormalt fra eggstokkreft og cyster på eggstokkene. Dersom slik har skjedd, så de bør gå til nærmeste lege som de er mer disponert for kreft i eggstokkene på deres alder.
Oppsummering :
en Ikke alle cyster på eggstokkene er kreft
2 Ovarialcyster er bare ansamlinger av væske inne i eggstokkene de gjør. ikke nødvendigvis bety at kreft er tydelig.
tre. Hyppig vannlating, trykk, gass eller oppsvulmet følelser er vanlige, subtile symptomer på eggstokkreft mens vektøkning, vansker med vannlating, unormal blødning, smerter i lårene, nedre rygg og mage, såre bryster, og dysmenorrhea er vanlige symptomer på ovarian cyster.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------