Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom omeprazol og esomeprazol

Omeprazol ( prilosec ) og esomeprazol ( Nexium ) er medisiner som faller inn under den typen legemidler som kalles protonpumpehemmere. Protonpumpehemmere er stoffer som hemmer saltsyre produksjon i mage hulrom spesifikt på parietalcellene. parietalceller i magen er de som produserer saltsyre. Dermed protonpumpehemmere spesielt omeprazol og esomeprazol er foreskrevet for personer med surhet problemer som gastroøsofageal reflukssykdom ( GERD ), sår enten mage eller duodenal, og Zollinger-Ellison syndrom. Omeprazol og esomeprazol tillate helbredelsesprosess av mage hulrom ved å hindre produksjon av syrer i området.
Både omeprazol og esomeprazol er tatt før måltider for bedre absorpsjon og effektivitet. Disse stoffene må tas som en hele ; knust, tygget tabletter og åpnet kapsler er ikke effektive omeprazol og esomeprazol er litt forskjellig kjemisk esomeprazol er S-isomeren av omeprazol, men de fungerer på samme måte selv om esomeprazol er kjent for å fuction effektivt enn omeprazol. Esomeprazol metaboliseres langsommere enn omeprazol. Dermed forblir esomeprazol i blodplasma lengre enn omeprazol. Derfor senker esomeprazol mage surhetsgrad lenger.
Da tas sammen med antibiotika som amoxicillin, omeprazol og esomeprazol kan kurere infeksjoner forårsaket av Helicobacter pylori ( H. pylori ) bakterier. H. pylorus forårsaker magesår. omeprazol og esomeprazol er effektive i å forebygge magesår forårsaket av visse medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs ). Bortsett fra GERD, magesår, og Zollinger-Ellison syndrom, omeprazol og esomeprazol er effektive også i behandling heartburns.
Omeprazol og esomeprazol langsommere eliminering av warfarin ( Coumadin ) og visse beroligende midler som diazepam ( Valium ), og fenytoin ( Dilantin ) og dermed maksimere deres virkninger i kroppen. omeprazol og esomeprazol samhandler med andre legemidler, spesielt de som krever magen surhet. spesielt påvirker omeprazol og esomeprazol humant immunsviktvirus ( HIV ) stoffer som nelfinavir. De kan enten øke eller redusere visse stoffer ' effektivitet. Helsepersonell må være kunnskapsrik og oppmerksom på disse interaksjonene å forebygge uheldige hendelser og å la narkotika fungere effektivt slik de bruker å være. Når du er gravid eller ble gravid mens du tar omeprazol og esomeprazol, informere helsepersonell umiddelbart da disse legemidlene kan påvirke svangerskapet. legen kan foreskrive omeprazol og esomeprazol bare hvis fordelen oppveier risikoen. Ammende mødre er ikke tilrådelig å ta omeprazol og esomeprazol da disse legemidlene kan føre til ubehagelige effekter til babyer. Er
Bivirkninger av omeprazol og esomeprazol håndterbare. Er vanlige bivirkninger hodepine, utslett, kvalme og oppkast, svimmelhet og diaré. Se opp for unormal hjerterytme, svakhet, leggkramper, nervøsitet, og væskeansamlinger. Disse symptomene kan skje. Når disse forekommer, informere helsepersonell. lang tids bruk av omeprazol og esomeprazol kan forårsake porøs av bein. Den enkelte tar omeprazol og esomeprazol kan være i faresonen for brudd som brudd i håndledd, hofter og ryggrad. Derfor må omeprazol ikke tas ved høyere doser og over tidsperioder. Strengt følger helsevesenet leverandørens forskrivning av bruk for å hindre at disse effektene oppstår. Før du tar omeprazol og esomeprazol, les og følg instruksjonene skrevet på stoffet etikett. Ta disse legemidlene som foreskrevet av helsepersonell.
Oppsummering :
en Omeprazol ( prilosec ) og esomeprazol ( Nexium ) er medisiner som faller inn under den typen legemidler som kalles protonpumpehemmere. Protonpumpehemmere er stoffer som hemmer saltsyre produksjon i mage hulrom spesifikt på parietalcellene.
To. Omeprazol og esomeprazol er foreskrevet for personer med surhet problemer som gastroøsofageal reflukssykdom ( GERD ), blir sår enten mage eller duodenal og Zollinger- Ellison syndrom.
3. Både omeprazol og esomeprazol tatt før måltider for bedre absorpsjon og effektivitet. Disse stoffene må tas som en helhet ; knust, tygget tabletter og åpnet kapsler ikke er effektive.
4. Bivirkninger av omeprazol og esomeprazol er håndterbare. er vanlige bivirkninger hodepine, utslett, kvalme og oppkast, svimmelhet og diaré. Se opp for unormal hjerterytme, svakhet, leg kramper, nervøsitet, og vannretensjon. Den enkelte tar omeprazol og esomeprazol kan være i faresonen for brudd som brudd i håndledd, hofter og ryggrad.
5. Når du er gravid eller ble gravid mens du tar omeprazol og esomeprazol, informere helsepersonell umiddelbart da disse legemidlene kan påvirke svangerskapet. Legen kan foreskrive omeprazol og esomeprazol bare hvis fordelen oppveier risikoen. Ammende mødre er ikke tilrådelig å ta omeprazol og esomeprazol da disse legemidlene kan føre til ubehagelige effekter til babyer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------