Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom lysosomer og peroksisom

Cellen er den grunnleggende enhet i livet som vi alle vet. Den ble oppdaget under 1600 -tallet av Sir Robert Hooke. Ved oppdagelsen av celler, mannen klarte å vite at når celler grupperes sammen, danner de vev. Deretter, når vev er gruppert sammen, blir de musklene. når musklene er gruppert sammen, blir de et orgel. Og når organer er gruppert sammen, de blir en kroppen systemet. Dette forklarer hvordan en celle blir den grunnleggende enhet i livet.
Cells har varierende deler og funksjoner. Et eksempel er mitokondrier som er kjent som kraft hus av cellen. Siden det er makt huset, er det ansvarlig å produsere ATP eller adenosintrifosfat for energi som skal brukes av organeller i cellen. Under delene som utgjør en celle er lysosomer og peroxisomes La oss finne ut forskjellene
lysosomer er i utgangspunktet ansvarlig for den intracellulære fordøyelsen av cellene det er som disse strukturene. er fordøyelsessystemet av cellene. lysosomer sies å være vanlig i cellene i dyr og svært lite eller sjelden i planter. Lysosomer er også gunstig i kroppen vår. De kan også bli funnet i hvite blodlegemer. Deres funksjon er at disse lysosomer produsere noen innholdet som ville omgir og fordøye bakterier og deretter drepe det. Peroxisomes, på den annen side, er ansvarlig for beskyttelse av cellen mot en stor giftig stoff som også kommer i fra cellen. dette giftige stoffet er hydrogen peroxide. Peroxisomes vokter cellene fra deres egen produksjon av dette skadelig substans. Peroxisomes gjøre dette ved å ødelegge hydrogen peroxide og konvertere dette til vann og oksygen. Men når hydrogen peroxide dreper bakterier, beskytter det bare cellen fra hydrogenperoksid produsert, men ikke bakterier.
Lysosomer inneholder hydrolase. Dette er den komponenten eller enzym som er ansvarlig for fordøyelsen. Peroxisomes, derimot, inneholder tre oksidative enzymer som katalase, D-aminosyre oxidase og urinsyre oxidase. lysosomer ble oppdaget i 1960 av Christian de Duve, en belgisk cytologist. Mr. Rhodin, derimot, først beskrevet peroxisomes i 1954.
Oppsummering :
en lysosomer containt hydrolase Dette er den komponenten eller enzym som er ansvarlig for fordøyelsen Peroxisomes, derimot, inneholder tre oksidative enzymer som. katalase, D-aminosyre oxidase, og urinsyre oxidase.
to. lysosomer er ansvarlig for fordøyelsen av celler mens peroxisomes er ansvarlig for å beskytte cellene mot hydrogen peroxide.
3. lysosomer ble oppdaget i 1960 av Christian de Duve, en belgisk cytologist. Mr. Rhodin, derimot, først beskrevet peroxisomes i 1954.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------