Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom keloid og hypertrofiske arr

Så snart en ulykke inntreffer til noen del av kroppen, den har en normal måte å utføre reparasjon av alle typer åpent sår. Spredning av fibroblaster og hudceller er første skritt i grunnarbeidet av helingsprosessen. En klynge av fibroblaster kan lage et system der de cellene i huden kan lukke og bosette det åpne såret.
vanligvis både hudceller og fibroblaster opprettes ved samme hastighet, og utfallet er vanlig arrvev som blekner bort over tid. Likevel, hvis en fibroblast replikerer raskere enn de cellene i huden, vil de skape en tykk perm som occludes omplasseringen av de nye hudcellene til den skadde området. Dette unormalt gir en forhøyet arrvev kjent som en hypertrofisk arr eller en keloid. Men hva er det misforhold mellom disse typer arr?
keloid arr er former for arr som er opprettet utenfor den delen av den opprinnelige lesjon eller kutt. de er en kløende og rynket gruppe arrvev som stiger opp over den andre hudoverflaten. Disse forhøyede arr er unormale i form og ikke som noen typisk form for arr. De ofte får stor og verre ettersom tiden går. De kan variere i farge fra rosa til kirsebær rød og ofte utvikles langsomt danner en stygg, stort arr. de kan like godt være mottakelig for berøring, skrapete, og noen ganger smertefull. i form av en histologisk perspektiv, er denne type arr består av store og innholdsrik kollagen klynger som skaper klumper dypt inne i arr.
Et hypertrofisk arr stammer fra overproduksjon av kollagen stoffer inne i kroppen. Overdreven etableringen av kollagen stoffer kan føre til en forhøyet arr beslektet til en keloid arr. Likevel ikke en hypertrofisk arr ikke utvikle utover restriksjonene i den opprinnelige svulsten i motsetning til en keloid gjør.
Hypertrofiske og keloid arr vokse som et resultat av en spredning av de dermale vev påfølgende til noen form for hud skade og er typisk. keloids kan vokse i 5 til 15 prosent av sårene. Aktuelt sheeting silikon gel er en litt tilhenger, semi-hindret, mykt underlag som er laget av medisinsk standard silikon polymerer. Denne typen silikon gel utnyttes til å redusere dimensjonene og forsterke de elastiske egenskapene til en keloid og hypertrofiske arr, som en bandasje for mottakeren og donorflater under hudtransplantasjon operasjoner, og som en management for brannskader.
Sannsynlig ukritisk kontrollerte kliniske forsøk med silikon produkter i forvaltningen av hypertrofisk og keloid arr er begrenset, og resultatene av disse eksperimentene har ikke konsekvent vist en klinisk betydningsfull fordel for silikon produkter i å håndtere keloid og hypertrofiske arr over vanlige bandasje. Hypertrofiske arr er mye lettere å behandle enn keloid arr. De kan behandles enkelt fordi de har mindre vev volum enn keloid arr. Er Keloid formasjoner noen ganger genetisk ervervet mens hypertrofiske arr er bare ervervet gjennom eventuelle tilfeller av unormalt under. helbredelsesprosessen det er nødvendig å behandle keloid arr før de vokse til å bli en større form
Oppsummering :
1. En forhøyet arrvev er kjent som en hypertrofisk arr eller en keloid.
2. keloid arr er former for arr som er opprettet utenfor den delen av den opprinnelige lesjon eller kutt. Likevel kan en hypertrofisk arr ikke utvikle utover restriksjonene i den opprinnelige svulsten i motsetning til en keloid arr.
Tre. En hypertrofisk arr stammer fra overproduksjon av kollagen stoffer inne i kroppen. overdreven etableringen av kollagen stoffer kan føre til en forhøyet arr beslektet til en keloid arr.
4. Hypertrofiske arr er mye lettere å behandle enn keloid arr.
fem. keloid formasjoner er ofte genetisk ervervet mens hypertrofiske arr er bare ervervet gjennom eventuelle tilfeller av unormalt under healing prosessen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------