Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom ibuprofen og aspirin

smertestillende er viktig i enhver menneske på denne planeten. Disse er alltid nyttig i å lindre akutte smerter eller smerter som ikke varer lenge. Men ikke alle smertestillende er trygg og effektiv i hver individ. noen kan forårsake blødninger og forverre klientens tilstand mens noen kan føre til minimal magesyke når de brukes.
de fleste smertestillende er ment å lindre smerter midlertidig på omtrent tre til fire timer i maksimal tid og varighet. Disse kan alltid kjøpes over-the -counter mens noen, opioid typer, krever resept fra en lege. To av de vanligste smertestillende er ibuprofen og aspirin La oss takle forskjellene
Ibuprofen er et generisk legemiddel Noen av merkenavn av ibuprofen er: Advil, Motrin, Nurofen, Nuprin og mange andre. Aspirin, derimot, er et varemerke som eies av Bayer. den generiske navn aspirin er acetylsalisylsyre. Ibuprofen brukes for symptomer på feber, smerter, dysmenoré, revmatoid artritt, perikarditt, og patent ductus arteriosus. Aspirin, derimot, kan også brukes mot feber, smerte, samt revmatisk feber. Den kan også brukes for revmatoid artritt, perikarditt, samt Kawasakis sykdom. Det forhindrer også alvorlige hendelser som hjerneslag, er emboli, TIA, hjerteinfarkt siden aspirin også ett blod tynnere.
en av de kjente negative og langsiktige effekter av aspirin bruk er urolig mage, og i det lange løp er mage sår. så dette stoffet er definitivt ikke gis til personer med magesår som dette vil disponere dem til flere sår og blødning. Det er heller ikke gitt til dem som har blodpropp lidelser som hemofili. Bivirkninger av ibuprofen inkluderer magesår ( samme som aspirin ), dyspepsi, kvalme, svimmelhet, utslett, og hypertensjon. Andre skadevirkninger, men ikke vanlig omfatte hjertesvikt, nedsatt nyrefunksjon, bronkospasme, og forvirring.
historie ibuprofen dateres så tidlig som på 1960-tallet ble oppdaget av Boots -konsernet ledes av Andrew Dunlop sammen med sine kolleger John Nicholson, Vonleigh Simmons, Jeff Wilson, Stewart Adams, og Colin Burrows. på den annen side ble den viktigste ingrediensen for aspirin brukt så tidlig som 400 f. Kr. I the1850 tallet ble den endret og en annen kilde ble oppdaget som var mindre irriterende i magen Den ble produsert under Bayer AG
Oppsummering :
En Ibuprofen er en generisk legemiddel mens aspirin er et varemerke rusmiddel.
to. Ibuprofen og acetylsalisylsyre kan brukes til smerte, feber, og revmatoid artritt.
tre. Aspirin var brukt så tidlig som 400 f. Kr, men det ble formelt gjort i 1850 av Bayer AG, mens ibuprofen ble oppdaget i 1960 av Boots -konsernet.
4. bivirkninger av både narkotika er knyttet til sår i magesekken.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------