Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom hepatitt A og hepatitt B

Hepatitt A er forårsaket av hepatitt A virus eller HAV. HAV kan finnes i avføringen til en forurenset person. Dette viruset kan holde ut i saltvann, ferskvann, og kald miljøer. Et individ kan kontrahere HAV ved å forbruke rå sjømat fra forurensede vannkilder med menneskelig avføring eller inntak av infisert vann. Dette viruset kan også erverves ved å ha direkte kontakt med kontaminert person eller deling drikke, mat eller selv spiser brukerutstyr med ham. det kan også være ervervet gjennom å ha dårlig hygiene, ved å ikke vaske hendene grundig etter bruk av toalett, skifte bleier på en infisert spedbarn, eller før matlaging.
HAV stammer fra en akutt kilde, men er vanligvis ikke en langvarig sykdom. I omtrent alle tilfeller, hvis immunsystemet av en person er sterk og sunn, eradicates kroppen viruset i kroppen i rundt uke eller noen måneder. Det er ingen spesiell standard ledelse bortsett fra tilstrekkelig ernæring og hvile. holde immunsystem av kroppen din sterk er også viktig. Alkohol er et stoff som understreker leveren, slik som Paracetamol, og må avverges før legen avgjør at leveren er helt leget. En person som har dette viruset vil muligens være motstandsdyktig fra det, men kan ha andre former for hepatitt infeksjon. Vaksinering kan forhindre dette viruset i å invadere kroppen.
På den annen side er hepatitt B forårsakes av hepatitt B virus eller HBV. det dreper mer enn 500. 000 mennesker hvert år, tilsvarende malaria. mer enn to milliarder personer eller lag en tredel av befolkningen av ordet har blitt forurenset med hepatitt B virus. De fleste pasientene kommer seg etter noen måneder. Sykdommen kan bli en langsiktig forutsetning for noen få personer. For hele perioden av livet ditt, enten du har manifestasjoner eller ikke, vil du ha mulighet til å infisere andre personer i tillegg.
Hepatitt B virus er til stede i blodet, sæd, skjedesekret og smittede individer. viruset smitter når disse sekreter gå inn i kroppen til en person som ikke har et sterkt immunforsvar. Denne typen virus kan spre seg gjennom transplacental engasjement eller fra en forurenset mor til spedbarn henne, samt dentale, medisinske, body- piercing, eller tatovering brukerutstyr som ikke har vært riktig sterilisert. Deling av barberhøvler, kan spiker clippers, nåler, tannbørster, eller noe som kan overføre selv en liten mengde blod gjennom en pause i integumentary systemet overføre viruset også. Ubeskyttet samleie kan spre sykdommen.
Helsepersonell opplever at dette viruset ikke smitter via insektbitt, ved å holde hendene på en smittet pasient ved hoste, klemming, kyssing, amming, og deling spise brukerutstyr. de fleste voksne gjenopprette fra en akutt infeksjon av viruset, og kan da være immun mot det. Yngre barn er på et høyere risiko enn andre i å utvikle en langsiktig tilstand. Unmanaged tilfeller kan langsiktige hepatitt B- infeksjoner føre til leverskader feil eller død. Vaksinering kan avverge forekomsten av hepatitt B Sammendrag :
en hepatitt A er forårsaket av hepatitt A virus eller HAV på den annen side er hepatitt B forårsakes av hepatitt B virus eller HBV <. br /> 2. HAV kan finnes i avføringen til en forurenset person. Hepatitt B virus er til stede i blodet, sæd, skjedesekret og smittede individer.
tre. Et individ kan kontrahere HAV ved å forbruke rå sjømat fra forurensede vannkilder med menneskelig avføring eller inntak av infisert vann. HBV overføres når disse sekreter gå inn i kroppen til en person som ikke har et sterkt immunforsvar.
4. Vaksinering kan forhindre HAV fra invaderende kroppen. Vaksinering kan avverge forekomsten av hepatitt B.
fem. Alkohol er et stoff som understreker leveren, som for eksempel paracetamol, og må unngås inntil legen bestemmer at leveren er helt leget. Unmanaged tilfeller kan langsiktige hepatitt B- infeksjoner føre til leverskader feil eller død.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------