Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom endoskopi og laparoskopi

Endoskopi og laparoskopi er diagnostiske prosedyrer som utføres for å kunne visualisere de innerste områdene i kroppen som ikke er synlige for det blotte øyet. Det er forbeholdt legen å foreslå gjennomføring av disse prosedyrer. de er begge invasive prosedyrer som nødvendiggjør bruk av operasjonsstuen og andre preparater til kirurgi.
Endoskopi av øvre fordøyelsessystemet kanalen er en prosedyre som tillater lege, vanligvis en gastroenterolog, til vurdere svelge tube ( spiserør ), tolvfingertarm ( den første delen av tynntarmen ), og magen utnytte et fleksibelt og tynt rør hele veien gjennom veggene i magesekken, tolvfingertarmen, og spiserøret som kan visualiseres bruke en skjerm. Laparoskopi er den rette visualisering av hele bukhulen, selv eggstokkene, og ytre deler av livmor og rør ved å benytte en laparoskopi prosedyre. Denne prosedyren er en enhet som til en viss grad ser ut som en mini teleskop med en fiberoptisk kaliber system som formidler lys inne i magen. størrelsen på dette apparatet er like stor som en penn.
det er i all sannsynlighet at før endoskopi, vil legen snakke om hvordan prosedyren blir utført til pasienten, om alternative tiltak kan også gjøres, og de sannsynlige konsekvensene som kan følge av inngrepet. Praksis varierer i midt av leger, men den enkelte kan ha sin hals sprayet med anestesi å la det være nummen og muligens gitt en smerte lindring og sederende medikament intravenøst. Når pasienten ligger på sin venstre side, bredde en endoskop er beslektet til en petite finger. Det er gått via munnen gjennom magen, tolvfingertarm, og spiserøret. Dette tiltaket vil ikke occlude pusten til pasienten. de fleste pasientene opplever nettopp minimal uro under inngrepet, og kan døse av alle gjennom hele testen.
Et apparat for å flytte livmoren, den viktigste reproduktive organ av en kvinne, under en invasiv kirurgi vil bli satt inne i skjeden. CO2, eller karbondioksid, er plassert inne i buken via en spesiell nål som er introdusert like under navlen. denne gassen hjelper til å skille organene i bukhulen, noe som gjør det enklere for legen å visualisere de reproduktive komponentene i denne laparoskopi. gassen er eliminert i siste del av testen. Micro-laparoskopi er en banebrytende, minimalt snikende kirurgisk metode som utnytter mer minutt instrumenter enn normalt. Hvis denne diagnostiske eksamen er egnet for din situasjon, vil et mindre kutt skal utføres, og post- kirurgisk ømhet i magen kan bli redusert.
Etter en endoskopisk prosedyre, vil den enkelte bli nøye overvåket og observert av en kompetent profesjonell på postoperativ avdeling til en bemerkelsesverdig del av stoffet har falmet bort. Noen ganger kan en pasient fortsatt har en easy-going, sår hals. Lignende med en endoskopi, krever laparoskopi også pasienten til å være innesperret i en postoperativ avdeling for en stund. Han vil også bli overvåket nøye for eventuelle bivirkninger eller komplikasjoner Sammendrag:
En endoskopi og laparoskopi er diagnostiske prosedyrer som utføres for å kunne visualisere de innerste områdene i kroppen som ikke er synlige for de nakne øyne.
2. Endoskopi av øvre fordøyelsessystemet kanalen er en prosedyre som tillater lege, vanligvis en gastroenterolog, for å vurdere svelge tube ( spiserør ), magesekk, og tolvfingertarm ( den innledende del av tynntarmen ). laparoskopi er den rette visualisering av hele bukhulen, selv eggstokkene, og ytre deler av livmor og rør ved å benytte en laparoskopi prosedyre.
tre. Det er i all sannsynlighet at før endoskopi, vil legen snakke om hvordan inngrepet blir utført til pasienten, om alternative tiltak kan også gjøres, og de sannsynlige konsekvenser som kan resultatet fra prosedyren.
4. Et apparat for å flytte livmoren, den viktigste reproduktive organ av en kvinne, under en invasiv kirurgi vil bli satt inne i skjeden. CO2, eller karbondioksid karbondioksid, er plassert inne i buken via en spesiell nål som er innført like under navlen.
fem. Etter en endoskopisk prosedyre, vil den enkelte bli nøye overvåket og observert av en kompetent profesjonell på postoperativ avdeling til en bemerkelsesverdig del av stoffet har falmet bort. Lignende med en endoskopi, laparoskopi innebærer også at pasienten å være begrenset i en postoperativ avdeling for en stund. Han vil også bli overvåket nøye for eventuelle bivirkninger eller komplikasjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------