Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom deksametason og prednison

prednison og deksametason er begge kortikosteroider som har spesielle formål og handlinger. De kan ligne på noen av sine funksjoner, men de sikkert er annerledes. Dexamethasone som tas oralt kan minske behovet for supplerende medisinsk intervensjon sammenlignet med oral prednison. Dexamethasone er det generiske navnet på stoffet, og merkenavnet er Decadron. Prednisone er også den generiske navnet på den andre stoffet, og merkenavnet er Predsol. Disse to typer narkotika er både syntetiske kortikosteroider.
Dexamethasone benyttes for å minske hevelsen i flere sykdommer. Noen eksempler involvere systemisk lupus sykdom, revmatoid artritt, akutt urinsyregikt, ulcerøs kolitt, Crohns sykdom, og psoriasisartritt. Alvorlige allergiske reaksjoner som ikke responderer på andre farmakologiske ledelsen s kan også reagere på dette stoffet, som for eksempel bronkial astma, atopisk dermatitt, og narkotika -utløst eksem. Langsiktige hudsykdommer forvaltes med deksametason involvere dermatitt, pemfigus, herpetiformis, alvorlige former for psoriasis, og alvorlig seborrheic dermatitt. Langsiktig inflammatoriske og allergiske tilstander i iris, Uvea, synsnervene, og konjunktiva er like godt forvaltet bruker dette stoffet.
på den annen side er prednison fremtredende effektive for astmapasienter. dette stoffet er ofte foreskrevet for pasienter med status asthmaticus eller vedvarende astmaanfall. Prednisone er også påvist å være effektiv i behandling av revmatoid artritt. Det kan hindre utslipp av visse stoffer i kroppen som kan utløse immunresponsen å skape en betennelse. Likevel er dette stoffet også brukes til å administrere flere andre forhold som hudsykdommer og ulcerøs kolitt.
Deksametason kan forsterke eller minske endelige utfallet av blodfortynnende, for eksempel Coumadin. Blood koagulasjon må overvåkes nøye, og blodet tynnere ønsket dose må også reguleres for å oppnå de forventede nivåer av blodfortynnende for personer som tar blodfortynnende som startet å ta deksametason. Ulike medikamenter kan interagere med prednison. Den enkelte må fortelle legen om han bruker aspirin, diuretika, warfarin, ciklosporin, insulin eller perorale hyperglykemiske agenter, nizoral, rifampicin, og fenytoin.
En pasient må ikke bruke noen av disse to stoffene hvis han er allergisk mot noen av disse, eller hvis han har en soppinfeksjon på noen del av kroppen hans. Før du tar noen av disse kortikosteroider, må du fortelle legen din om dine sykdommer og om alle andre legemidler du tar. det er flere sykdommer som kan endres av bruken av disse stoffene. Doseringen av disse legemidlene må endres hvis du er under uregelmessig stress, for eksempel en alvorlig sykdom, infeksjon, eller feber. Disse medikamentene kan svekke immunforsvaret i kroppen som gjør det lettere for en person å ha infeksjon eller gjøre tilstanden enda verre. Du må unngå folk som har en infeksjon eller er syke. En person skal ikke ha en live- svekket vaksine mens du bruker noen av disse to stoffene, fordi det ikke vil være så effektiv som den burde være, og kan heller føre til infeksjon i stedet for å gi deg immunitet. Før du tar disse stoffene, bør en pasient ha en full mage, fordi de kan forårsake magesyke Sammendrag:
En Prednisolon og deksametason er begge kortikosteroider som har spesielle formål og handlinger <. br /> 2. Dexamethasone som tas oralt kan minske behovet for supplerende medisinsk intervensjon sammenlignet med oral prednison.
tre. Dexamethasone er det generiske navnet på stoffet, og dens merkenavn er Decadron. Prednisone er også den generiske navnet på den andre stoffet, og merkenavnet er Predsol.
4. Dexamethasone benyttes for å minske hevelsen i flere sykdommer. Langsiktig inflammatoriske og allergiske tilstander av iris, Uvea, synsnervene og conjunctiva er like godt forvaltet bruke dette stoffet. på den annen side, prednison er fremtredende effektive for astmapasienter.
fem. Dexamethasone kan forsterke eller minske endelige utfallet av blodfortynnende som Coumadin. Ulike medikamenter kan interagere med prednison. den enkelte må fortelle legen om han bruker aspirin, diuretika, warfarin, ciklosporin, insulin eller perorale hyperglykemiske agenter, nizoral, rifampicin, og fenytoin.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------