Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom cetirizin og loratadin

Hvis du er en av de personer som ofte opplever overfølsomhetsreaksjoner, ellers kjent som allergier, så du kan være en vanlig bruker av antihistaminer ( anti-allergi medisiner ). Selvfølgelig har legen blitt forskrivning du ulike typer antihistaminer avhengig av behov eller slektning reaksjon på stoffet
To typer annengenerasjons antihistaminer har blitt mye brukt i dag : Cetirizin og Loratadin Disse stoffene er angitt for vanlige allergier, er rennende øyne, kløe, og nysing, men ikke foreskrives til bruk i elveblest og allergier som er systemisk i naturen.
Selv om det er legen som er en forskrivning dine anti-allergi medisiner, er det også viktig at du selv kjenner innholdet av stoffet du tar. også før du spør legen din hva type antihistamin er den mest effektive for ditt tilfelle, må du først sette i betraktning en grunnleggende faktum : forskjellige typer mennesker vil reagere ulikt på forskjellige typer narkotika Så du virkelig ikke kan si at Cetirizin er mer effektivt enn. loratadin og vice versa den eneste tilgjengelig litteratur, men er testresultater eller studier som kan vise hvilken av de to har blitt sett å være mer effektive for en bestemt sak, men dette bør ikke generaliseres for alle situasjoner. Bruke kontrollerte miljøer og samme mengde 10mg forberedelser, har noen studier vist at Cetirizin virker bedre for allergisk rhinitt i motsetning til ved hjelp Loratadine i behandling samme. En annen studie har vist at Cetirizin kan indusere mer søvnighet enn den andre. Om lag 12% flere pasienter har rapportert tretthet i bruk Cetirizin enn ved bruk av loratadin.
i forhold til kjemisk innhold, de to antihistaminer forskjellig fordi Loratadin har 22 atomer av karbon, 23 hydrogen, en klor, 2 oksygen, og 2 nitrogenatomer som er strukturert i flere grener. Som kontrast har Cetirizin 21, 25, 1, 3, 2 karbon, hydrogen, klor, oksygen og nitrogen atomer henholdsvis som er knyttet til to hydroklorid ( HCl ) molekyler. Dette er en av grunnene til at de to har forskjellige virkningsmekanismer fordi deres molekylær arrangement og atom komposisjoner er alle strukturelt forskjellige fra hverandre.
Loratadin blir markedsført under flere merkenavn. Kanskje den mest populære merket er Claritin. for Cetirizin, en av sine merkenavn er Zyrtec. De vanligste loratadin bivirkninger er orale sår, rastløshet, hodepine og nervøsitet. Som nevnt tidligere, kan Cetirizin indusere mer søvnighet og kan også føre til mildt ubehag eller pustevansker. Noen loratadin brukere kan også oppleve pustevansker men bare i begynnelsen stadier av anafylaksi
Sammendrag :
en Cetirizin sies å indusere mer søvnighet enn Loratadin
to. Ifølge noen studier er Cetirizin bedre i arbeidet med allergisk rhinitt.
tre. Cetirizin har mer hydrogen og oksygenatomer, men mindre karbonatomer enn Loratadin.
4. Cetirizin kan også føre til mindre pusteproblemer som en av sine bivirkninger.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------