Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom aktin og myosin

aktin og myosin er begge funnet i musklene. Både funksjon for sammentrekning av muskler. Actin og myosin er protein filamenter som fungerer i nærvær av kalsiumioner. Aktin og myosin er striasjoner i skjelettmuskulaturen Light striasjoner kalles aktin filamenter de er også omtalt som jeg bandet myosin filamenter, på den annen side er den tykkere en,. tykkere enn aktin myofilaments. myosin filamenter er ansvarlige for de mørke bånd eller striasjoner, referert som H sone. Den Et band er lengden av myosin filament. M linjen er den sentrale myosin filament jevning.
To kombinerte aktin tråder utgjør en actin filament. Actin vedlegg til myosin er blokkert av troponin-tropomyosin-aktin kompleks. myosin filament, på den annen side består av bunter av myosin molekyler. leder av en myosin som er globular festes til aktin filamenter på riktige steder. myosin bunt haler strukturert den sentrale stilken. Heads of myosin inneholder ATPase som omdanner ATP til ADP.
muskel sammentrekning der aktin og myosin funksjoner, er best forklart under den glidende filament teorien. Den glidende filamenter Teorien beskriver hvordan musklene er under kontrakt. Denne teorien ble foreslått av Ralph Niedergerke, Jean Hanson, og Andrew Huxley under 1954. i skyve teorien, aktin og myosin filamenter lysbilde forbi hverandre. Når fibrene i musklene blir stimulert av nervesystemet, lederne for myosin feste til bindingssteder på lean filamenter, og skyve napp. I nærvær av adenosintrifosfat ( ATP ), energi giver, legger hvert kryss broen samtidig løsner kontinuerlig for flere ganger upon sammentrekning. Denne kontinuerlige glidende prosess produserer spenning og trekker tynne filamenter mot midten av sarcomere. Da dette skje samtidig i sarcomeres hele cellen, muskelcelle forkorter bindingen av myosin til aktin krever kalsiumioner kalsiumioner er funnet dypt inn i muskelen, på sarcolemma. aksjonspotensialer passere på sarcolemma å stimulere sarcoplasmic retikulum å frigjøre kalsiumioner i cytoplasma. De kalsiumioner er en innstilling av bindingen av myosin til aktin påbegynnes filament skli. Slutten av aksjonspotensialet å stimulere sarcoplasmic retikulum forårsaker reabsorbtion av ioner som inneholder kalsium partikler inn i sarcoplasmic retikulum lagerrom, og muskel cellene slapper og gå tilbake til sin opprinnelige lengde. hele skyve filament hendelse inntreffer i løpet av noen få tusendeler av et sekund.
Actin og myosin er ikke bare ansvarlig for mobilnettet bevegelser, men for ikke -cellulære bevegelser som godt. Myosins blir også kalt myosin enzymer siden det hjelper konvertere ATP til ADP. ATP er nødvendig av myosin å krype sammen til aktin å lage mekanisk energi eller det vi kaller tidligere som muskel sammentrekning. I muskler, to myosin molekyler er påkrevd. Dette myosin molekylet er en veldig stor protein består av to like kjeder som er tunge og to par kjettinger som er lette. Dette er kjent som myosin II. konvertering av kjemisk energi til mekanisk energi er intervenerte ved endringer i myosin form fører til ATP binding til aktin. Oppsummering :
en Actin og myosin er funnet i muskler og funksjon for muskel sammentrekning Actins er tynnere enn myosin og ha lysere striasjoner er Myosins tykk og med mørke striasjoner.
2 Actin og myosin er ikke bare ansvarlig for mobilnettet bevegelser, men for ikke -cellulære bevegelser samt
3 muskel sammentrekning der aktin og myosin funksjoner, er best forklares under skyve filament teorien. den glidende filamenter teorien beskriver hvordan musklene er under kontrakt i ledning med ATP.
4. Kalsiumioner er nødvendig for muskel sammentrekning. aksjonspotensial er en stimulere SR å frigjøre kalsiumioner samt aksjonspotensial er de som er ansvarlig for kalsium reabsorbtion tilbake til SR lagerområder.
fem. sammentrekning av muskler fører til muskel forkorting og bevegelse. avslapping av muskler, derimot føre til at muskelen til å gå tilbake til sin vanlige lengde.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------