Stilling: ovs0 > Øyvind Boreg >

Forskjellen mellom aksen og appendicular skjelett

skjelettsystemet består av bein som utgjør kroppen vår. Dette tårnet av bein utgjør skjelettet. Skjelettet er delt inn i aksen /aksiale skjelett og appendicular skjelett. den aksiale skjelettet består av bein som danner den langsgående aksen av kroppen. appendicular skjelett, derimot, er det bein av lemmer og hofteholdere.
Den aksiale skjelett er videre delt inn i tre deler: skallen, ryggsøylen, og den benete thorax. Skallen er formet av to sett med bein,. Kraniet og ansikts bein kraniet omgir og beskytter det sarte hjernevevet Den ansikts bein posisjon øynene i en fremre posisjon og tillater oss å smile eller rynke. kjeven ( kjeve ) er den eneste bein av skallen som ikke smeltet ved sting og er derfor et fritt, bevegelig felles
kraniet, som er boxlike i form, består av åtte, store, flate bein : frontal ben danner pannen, de sammenkoblede parietalbena bygge det meste av den overlegne og laterale veggene i kraniet, de timelige knoklene ligger bak parietalbena, og den mest bakre bein av kraniet er nakkeknøl som danner basen og bakveggen av skallen. Den ethmoid bein er svært uregelmessig formet og ligger anterior til sphenoid. Det utgjør taket av nesehulen og en del av de midterste veggene på banene.
Ansiktet består av 14 bein. tolv er paret, bare kjeven og vomer er singel Facial bein inkluderer maxillae, Palatine bein, zygomatic bein, lacrimal bein, nasal bein, vomer bein, mindreverdige nasal conchae, kjeven, og hyoid bein.
virvelsøylen, også kjent som ryggraden, er den aksiale støtte av kroppen. Det er dannet fra 26 uregelmessige knokler knyttet og styrket av leddbånd som gjør det til en fleksibel, buet struktur.
Cervical vertebrae består av 7 virvler navngitt C1 til C7. Dette danner hals -regionen. C1 og C2 (akse og atlas) er forskjellig fra andre ryggvirvler fordi de utfører funksjoner ikke gjort av andre cervical vertebrae. Annet cervical vertebrae ( C3-C7 ) er den letteste, minste ryggvirvler, og vanligvis sine spinous prosesser er korte og delt inn i avdelinger.
Thoracic ryggvirvlene er sammensatt av 12 ( T1-T12 ) ryggvirvler. Disse er større enn cervical vertebrae. Er de 5 lumbale ryggvirvler ( L1-L5 ) den mest robuste blant ryggvirvlene ettersom de håndterer det meste av stress på virvelsøylen.
Sacrum er sammensatt av fem ryggvirvler smeltet sammen. sacrum danner den bakre veggen av bekkenet. coccyx er den menneskelige tailbone, en rest av halen som andre virveldyr har. det er dannet fra sluttet 04:57 liten, uregelmessig formet ryggvirvler. den benete thorax består av sternum, ribben, og thorax ryggvirvlene. Det kalles også thorax buret siden det danner et beskyttende bur rundt glatte organene.
Appendicular Skjelettet består av bein av ekstremitetene. Det består av 126 bein av lemmer og pectoral og bekkenområdet som fester bena til den aksiale skjelettet. pectoral eller skulder belte består av krageben og skulderblad. krageben, også betegnet som kragebeinet, er en slank, dobbelt buet bein. det holder armen vekk fra thorax og hindrer skulder luksasjon. Den skulderbladene, eller skulderbladene /vinger, har to viktige prosesser-acromion og coracoids prosessen. Selv om det er usedvanlig fleksibel, er det også lett forstuet. Den skjelettlidelser rammen av overekstremitet er dannet av 30 separate bein. de danner grunnlaget av armen, underarmen, og hånden.
bekkenet er dannet av to coxal bein, eller Ossa coxae, vanligvis kjent som hip bein. Det viktigste funksjon av bekkenet er å bære vekten, den totale vekten av kroppen vår hviler på bekkenet.
Hver hoftebenet dannes ved fusjon av tre bein : den Ilium, ischium, og pubis The Ilium er en stor, fakling bein som danner det meste av hoftebenet The hoftekam,. den øverste kanten av Ilium, er en viktig anatomisk landemerke som alltid holdes i bakhodet av dem som gi injeksjoner.
pubis, eller kjønnshår bein, er det mest fremre delen av coxal bein. kjønnshår bein i hver hofteben smelter sammen til den pubis symfysen bekkenet er delt inn i den falske bekkenet og den sanne bekkenet. Knoklene i underekstremitetene bære vår kroppsvekt når vi står. Dermed låret, leggen, og foten er mye tykkere og sterkere enn beina i armene.
Femur, eller lårbeinet, er den eneste bein i låret beinet er dannet av to bein,. tibia og fibula tibia, eller skinnebenet, er større og mer medial fibula ligger langs. tibia, er tynn og stick -aktig. foten består av tarsals og metatarsals og falanger. den støtter vår kroppsvekt og fungerer som en spak som tillater oss å gå videre når vi går eller løper. Den Tarsus består av syv tarsal bein. De to største tarsals, de calcaneus og Talos, bærer det meste av kroppsvekten. Sålen er dannet av 5 metatarsals, og 14 falanger danne tærne. hver tå har tre falanger unntak av stortåen som bare har to
Oppsummering :
en Axial, eller akse, og appendicular skjelett er divisjoner av skjelettsystemet.
2. Den aksiale skjelettet består knoklene som danner den langsgående aksen av kroppen appendicular skjelettet består av bein i lemmer og hofteholdere.
tre. Den aksiale skjelettet er sammensatt av skallen, ryggsøylen, og den benete thorax.
4. Skallen er dannet av de kraniale og ansikts bein Åtte Kraniebena beskytte hjernen : frontpartiet, occipital, ethmoid, og sphenoid bein, og de par av parietal og tidsmessige bein de 14 ansikts bein er alle sammen ( maxillae, zygomatics og Palatines og nasals og lacrimals og og dårligere nasal conchae ), med unntak av vomer og kjeven. hyoid bein, ikke egentlig en hodeskalle bein, støttes i nakken av leddbånd.
fem. virvelsøylen er dannet fra 24 ryggvirvler, sacrum og halebenet. Det er 7 cervical vertebrae, 12 thorax, og 5 lumbale ryggvirvler, som har felles samt unike funksjoner. Primære spinal curvatures stede ved fødselen er de thorax og sakral curvatures ; sekundære curvatures ( cervical og korsryggen ) utvikler seg etter fødselen
6 benete thorax er dannet fra brystbenet og 12. par ribbein Alle rifler fester bakover til thorax ryggvirvlene Anteriorly, de første syv par fester direkte til sternum ( sanne ribben ). de siste fem par feste direkte eller ikke i det hele tatt ( falske ribben). Den bony thorax omslutter den delikate organer.
7. Den skulderbånd, består av to bein, scapula og krageben, legger armene til den aksiale skjelettet.
8. De beina i armene inkluderer humerus av armen, radius, og ULNA av underarmen, de carpals, metacarpals, og falanger av hånden.
9. bekkenet er dannet av de to coxal bein, eller hip bein. Hver hoftebenet er resultatet av sammensmeltingen av Ilium, ischium, og pubis bein. beltet får vekten av øvre kroppen og overfører den til underekstremitetene. Den kvinnelige bekken er lettere og bredere enn hannens,. Dens innløp og utløp er større for gravide
10 Knoklene i underekstremitetene inkluderer femur av låret, tibia og fibula av beinet, og de tarsals, metatarsals, og falanger av foten.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------