Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom HD og HDV

HD er en forkortelse for «High Definition ". Det vanligvis refererer til oppløsningen på en video system. Vedtak betydelig høyere enn standard definisjon ( SD ) kan anses som HD. HD er en generell term, og omfatter alle formater med høy videokvalitet og oppløsning
Men de fleste omtaler HD som videomateriale de gjør, eller få på HDcam, HD Vision, Viper, DVCProHD eller HDcam SR. dag, er dette noen av de kjente HD-videoformater i bransjen. de vanligste skjermoppløsninger for HD er i 1280 x 720 piksler eller 1920 ? -1080 piksler ( 1080i /1080p ). Fargen undersampling er minst 4:02:02, med unntak av 03:01:01 for HDcam. HD kompresjon er fleksibel, så du kan velge hvilken kodek for å bruke.
HDV kan betraktes som en undergruppe av HD, som bruker en tyngre komprimering i forhold til andre HD-formater. Det er et nytt format for opptak (og avspilling ) hvor HD -video data er lov til å bli registrert og spilt på standard MiniDV kassetter. DV -komprimering brukes ikke, isteden, sysselsetter det lang-GOP MPEG2 '.
HDV -formatet ble først utviklet av JVC, og senere, støttet av tre gigantiske selskaper i bransjens Canon, Sharp og Sony. Det har blitt en svært populær video format, som profesjonelle og amatører brukere bare blåst bort med sin videokvalitet, portabilitet, praktisk, og mest av alt, og dens rimelig. Utgangspunktet gir den beste bang for your buck. siden da har støtte for HDV -formatet vært økende, som andre industribedrifter er å tilpasse sine produkter til mer velgjort format.
HDV var egentlig ment å erstatte det gamle DV -formatet. dette kan være første gang noensinne at en gammel innspilling format blir erstattet av en ny type, men fortsatt bruker samme tape.
Det er en ambivalent betraktning om HDV kan også betraktes som HD. I en generell forstand, kan det betraktes som HD, men mange fortsatt se den i en annen kategori. Derfor, for den. skyld differensiere, bør de bli sett på som to forskjellige formater kategorier Ett skille forskjell er hvordan de beskriver et bilde HDV bruker rektangulære piksler i 1440-? 1080, som viser på en HD 1920 -1080 ?. utgangspunktet, HDV piksler er bredere enn HD sin Selv bitrater variere, vil HDV normalt ha en lavere bithastighet i forhold til HD.
Oppsummering :
1. I en generell forstand, HD og HDV er begge HD formatene, basert på det faktum at de har en høyere oppløsning enn standard definisjon
2. noen anser HDV som en undergruppe av HD.
tre. HD kompresjon kan være i hvilken som helst kodek alternativet, mens HDV bruker ' long- GOP ( Group of Pictures ) MPEG2 '.
4. HDV er normalt rimeligere enn de fleste HD-formatene.
fem. HDV har bredere rektangulære piksler, i 1440 x 1080, mens HD ofte bruker 1280 x 720 piksler, eller 1920 ? -1080 piksler.
6. Bit priser er lavere for HDV sammenlignet med HD.
 

90339402.pdf 90340326.pdf
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------