Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom Honda Accord og Honda Civic si

De fleste, om ikke alle, vil bilprodusentene heller sammenligne sine modeller mot konkurransen, snarere enn mot en av sine egne. Dette er en grunn til at det er forskjellige modeller, modellvarianter, motorer og prislapper, i enhver bilprodusent s utvalg av biler. Selv, hva om to ulike modeller fra samme selskap tilbys på nesten identiske priser? Vi fant at Hondas entry level Accord LX har en prislapp nesten lik sin yngre bror, den Civic Si sports sedan, som i sin egen rett, er en betydelig aktør i det kompakte sedan kategorien. Prisingen nærhet i seg selv, ville sikkert tilsier en sammenligning, som vi er i ferd med å gjøre
Denne sammenligningen er akkurat som søsken rivalisering, en rett opp konkurranse for å vise hvilken bil er bedre kjøp-. Fra en maker. i alle saker av rettferdighet, sammenligner vi hver modell nybegynnermodeller tilbud, fra og med den sportslige Civic Si. pris på $ 21. 905, har Civic Si belastning å tilby sine potensielle kjøperen, for eksempel en 2. 0L inline -4 motor, som er parret med en sporty, 6- trinns close- ratio manuell girkasse. Selve motoren produserer et sinn boggling 197 hk, med en skrikende 7800 rpm, selv om du fortsatt få en kombinert 24mpg gjennomsnitt på drivstofføkonomi.
Honda Accord har LX trim, som har en 2. 4L inline -4, parret med en 5- trinns manuell girkasse girkasse, som produserer 177 hestekrefter ved 6500 rpm Dette sparsommelig motoren har et drivstofforbruk på 25 miles per gallon for både by og landeveiskjøring The. veiledende pris for denne basismodellen starter på $ 21. 765. gjelder egenvekt, ser Accord LX som en tungvekter på 3230 kg., Og støttes av 16-tommers lettmetallfelger innpakket i 215 /60 helårsdekk. The Civic Si, derimot, veier bare £ 2895, Og støttes av lav profil, 215 /45 radial dekk på 17- tommers aluminiumsfelger.
Bortsett fra de åpenbare likhetene, for eksempel skilt, begge bilene har også samme forhjulsdrift satt opp, 4-hjuls ABS, ventilerte skivebremser på alle hjørner, og en pålitelig omdømme i sine respektive kategorier. En må huske skjønt, at alle disse tallene er for entry- level modeller, for begge bilene. Ting blir litt mer upscale, mer konkurransedyktig og dyrere etter hvert som du går opp de forskjellige modellvarianter.
Civic Si er tilgjengelig i 4 trims, nemlig 6- Spd MT, den 6- Spd MT med Performance dekk, og 6- Spd MT med Satnav /Performance dekk. alle modeller kommer i både coupé og sedan karosserivarianter, og er utstyrt med standard 2. 0- liters inline -4, 197 hestekrefter motor, med den eksklusive tett -ratio sekstrinns manuell girkasse.
i mellomtiden tilbyr Accord tre forskjellige utstyrsnivåer, nemlig basen LX, den oppgraderte EX, og toppen av linjen EX -L, som tilbyr førsteklasses funksjoner, for eksempel skinninteriør og en valgfri navigasjonssystem.
Nå pund for pund, den lille broren åpenbart slår den eldre av en kilometer. Forestillingen orientert oppsett av Civic Si, kombinert med nesten det samme beløpet du betaler for en base Accord, er det som gir den en mer verdiorientert pakke, og mer appell. Kall det en øyeåpner hvis du må, men Honda ser ut til å ha gjort en booboo på denne!
 

60337080.pdf 60337324.pdf
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------