Stilling: ovs0 > John Carew >

Forskjellen mellom Honda Accord og Ford Taurus

på amerikansk jord, er Ford Taurus en av pionerene i mid- size sedan kategorien, etter å ha gjort sin debut helt tilbake i begynnelsen av 1980-tallet. Fra da av, Ford har hatt såle dominans i at bilindustrien kategorien, ha solgt millioner av Taurus modeller i tiårene som fulgte. Men oppføringen av Hondas flaggskip merkevare, Accord, rotet opp regimet til Taurus i den mellomstore sedan segment, og til slutt, sitt grep i markedet forvist den populære Ford bilen inn i bilutleieselskaper forhandlere.
I det siste har Ford reinkarnert Taurus navneskilt, gir det noen SPUNK til krig en gang til mot erkefienden sin. Riktignok litt større enn noen av de aktuelle mellomstore sedaner på markedet, er det Taurus fortsatt en ettertraktet mål for forbrukerne innenfor budsjettet rekkevidde. Derfor sin payback time, og her er historien om tapen, så å si.
for ordens skyld rettferdighet, vil denne sammenligningen fokusere på entry level trimmer både bilprodusenter, og vi begynner med Honda Accord LX. Denne basen trim fra Accord lineup har en standard 2. 4L inline -4 motor, som produserer 177 hestekrefter ved 6500 rpm, og er parret med en 5- trinns manuell girkasse girkasse. The Accord er sparsommelig motor har en drivstofføkonomi vurdering av 25 miles per gallon for både by og landeveiskjøring, og veiledende pris for denne modellen starter på $ 21. 765.
Ford, derimot, tilbyr Taurus SE FWD for litt mer, på $ 25. 170. for denne prisen får du en oppføring nivå bilen, som er utstyrt med en standard 3. 5-liters V6 -motor, som belter ut en heidundrende 263hp på 6250rpm, men er likevel i stand til å oppnå 18- mpg i byen, og 28- mpg på highway.
En 6-trinns automatisk girkasse med overdrive er standard girkasse for Taurus -modellen.
Begge kjøretøyene også tilby standard 4-hjuls ABS på ventilerte skivebremser, og begge er forhjul kjørt, selv om det er en all- wheel drive versjon av Taurus i øvre nivå trim. gjelder egenvekt, veier Accord LX inn på en sexy 3230 kg, og støttes av 16-tommers lettmetallfelger innpakket i 215 /60 helårsdekk. mellomtiden har Taurus SE fikk en heftig størrelse på grunn av sin re- klassifisering, og nå veier inn på £ 4015. Og sport bredere 235/60 dekkdimensjon pakket på 17-tommers aluminiumsfelger.
En må huske skjønt, at alle disse tallene er for entry- level modeller, for begge bilprodusentene. Ting blir litt mer upscale, mer konkurransedyktig og dyrere etter hvert som du går opp de forskjellige modellvarianter. Ford Taurus er tilgjengelig i 6 trims, fra basen SE FWD til den mer kraftige SHO AWD, som er utstyrt med en 3. 5-liters V6 turbomotor, som ruller ut 365 hester. The Accord, i mellomtiden, og tilbyr bare tre forskjellige utstyrsnivåer, nemlig basen LX, den oppgraderte EX, og toppen av linjen EX -L, som tilbyr førsteklasses funksjoner, for eksempel skinninteriør og en valgfri navigasjonssystem.
Så spørsmålet som ber om å bli spurt er : Har Taurus klarte å få Payback over Accord denne gangen? Du satser den gjorde ! Med en kraftigere motor, høy kvalitet hytte materialer, og en større størrelse, kan du si at dette payback var veldig søt.
 

40336192.pdf 40336195.pdf
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------